1.9.2019

Kuluneen kesäkauden tapahtumia

Koulujen uusi syyslukukausi on jo hyvässä vauhdissa, mutta kesän viimeinen kuukausi elokuu jäi taakse vasta tänä viikonloppuna. Kesällä tuli varmasti itse kunkin tehtyä kaikenlaista, mistä on hyvä ammentaa energiaa ja inspiraatiota tulevaan kauteen. Tampereen Seudun Tekstiiliopettajat järjestivät kesän aikana kolme tapahtumaa jäsenistölleen.

Kesäkuussa pieni käsityönopettajien matkaseurue lähti käsityömatkalle Tarttoon Viroon. Kaunis kaupunki oli osalle matkailijoista uusi tuttavuus ja sen luoma vaikutelma positiivinen. Majoitus oli varattu viihtyisällä joenrantapaikalla sijaitsevasta hotellista. Matkan ohjelmaan kuului keskiaikaiset markkinat sekä ostosten tekoa. Markkinoiden lisäksi kaupungissa oli samaan aikaan myös muuta oheisohjelmaa, mm. vanhoja autoja ja veneparaati. Itse markkinat olivat yllättävän isot ja myynnissä oli virolaisia tuotteita laidasta laitaan, mm. monenlaista syötävää ja paljon käsitöitä. Ostoksia tehtiin markkinoiden lisäksi kangas- ja lankakaupoissa sekä kirpputoreilla. Matka oli kaiken kaikkiaan antoisa ja tunnelma todella mukava.

Kesän päätapahtuma oli elokuun ensimmäisenä torstaina järjestetty lähimatkailureissu Länsi-Teiskoon. Kesäretki oli oikein onnistunut, ja siitä on tulossa oma postauksensa tuota pikaa.

Myöhemmin elokuussa koulujen jo alettua kävimme eräänä keskiviikkoiltana ostosretkellä Akaassa. Ohjelmassa oli visiitti Toika-myymälään sekä Tekstiilipalveluun. Toikalla saimme yrityksen toimitusjohtaja Jukka Yrjölältä mielenkiintoisen katsauksen perheyrityksen historiaan, joka ulottuu aina 1890-luvulle asti. Monelle osallistujalle myymälässä esillä olleiden tietokoneohjauksella toimivien kangaspuiden kokeilu oli uusi kokemus, ja myymälän laaja valikoima kuteita ja lankoja houkutteli tekemään ostoksia paitsi koululle myös omia projekteja varten. Tekstiilipalvelussa kankaiden määrä oli valtava, ja hyllyjen tutkimiseen sai kukin kulumaan hyvän tovin. Hypistelyn myötä kouluille saatiinkin illan päätteeksi tilattua kiinnostavia värejä ja hauskoja printtejä kangasvaraston täydennykseksi. Niistä on oppilaiden kanssa mukava kehitellä projekteja tänä uutena lukuvuonna!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti