26.9.2013

Kankaanpainantaa ja värjäystietoa Emo-tuotannon illassa

Kylmä keskiviikkoilta, mutta touhukas tunnelma Sammon koululla. Yhdistyksen kankaanpaino ja värjäysilta veti runsaat kaksikymmentä asiasta kiinnostunutta. Erityisen kivaa, että ainakin itselle uusia naamoja oli tullut paikalle.

Emotuotannon Niko Nurmi johdatteli meitä teemaan, kertoi yleisesti värjäyksestä ja kankaanpainannasta sekä esitteli Emon tuotteita. Usea toki tiesi aiheesta jo jonnin verran, mutta kertaus on - kuten tiedetään ja aina on niitä erikoiskysymyksiä.
Niko oli laittanut meille testipisteet valmiiksi, mutta joukkomme oli sen verran suuri että jouduimme asettumaan sellaiseen, joka muinoin oli käsityötunneilla tyypillistä - jonoon.


Onneksi seura oli mukavaa, niin jonotus ei käynyt tylsäksi.


Jonottajat pääsivät lopulta pisteelle, jossa painettiin seulan avulla vanhasta kaavalehdestä otettua muotikuvaa. Tämä kuvio oli varsin suosittu....Kuvio oli illan päätteeksi päässyt myös useisiin tiskirätteihin.


Helmiäispastaa mukana

Helmiäispastaa tässäkin

Ja olihan se nyt ihan must: yhdistyksen loistava logo valotettiin hiukka suurempana. Niko näytti valotustapahtumaa. Ensin emulsiot, valotukset, pesu ja eiku painamaan. Räteistä tuli aika kivoja. Aika rohkeaa, sininen Tampere ;)Lopuksi kuva-arvoitus: missä kaikki ovat?


Kiitokset Johannalle järjestelyistä ja Paulalle tarjoiluista sekä tietysti Nikolle, joka toivottavasti pääsi kesärenkaillaan sujuvasti takaisin kotiin.

Tapaamisiin porinoissa 10.10 Tammelan koululla klo 17.30.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti