2.11.2011

Syyspäiväraportti

Sinne meni syyspäivät! Suurkiitos koko syyspäivätiimille! Meitä oli semmoinen reilu kymmenen tekstiiliopea lauantain järjestelijöissä ja minusta meni varsin mainiosti. Yritän kirjoittaa hieman tunnelmia erityisesti niitä ajatellen, jotka ette päässeet paikalle. Ohjelmanhan näkee syyspäivien sivuilta.

Meillä päivän työläisillä oli ensinnäkin ihkahienot tiilenpunaiset asut, joista muutama tuossa alla. Hienon asuista teki ainakin mun mielestä meitä varta vasten suunniteltu logo,Tampereen siluetti, joka komeilee nyt myös blogiotsakkeessa. Tuhannet kiitokset suunnittelijalle! Siitä innostuneena piti päivittää myös blogin visuaalinen ilme...yksi asia johtaa aina toiseen.


Kuten ylläolevista kuvista havaitsee, syyspäivillä oli pajoja. Innan ja Kirsin kanssa vedimme lounge -pajaa, johon saattoi tulla tekemään kierrätyskoruja/asusteita sekä rautalankapujotusta. Vaikka kävijöitä oli, jäi sen verran matskua, että keväälle on pohdittu lounge-porinoita. Muissa pajoissa kehrättiin lankaa, tehtiin legoista robotteja, hakattiin nauloja, tehtiin tuotemerkkejä ja tehtiin koruketjuja. Luentoja en itse kuullut ihan kokonaan, mutta ainakin brändi-luennosta nähtävästi pidettiin. Tosin palautteen kerääminen jäi ehkä harmillisesti hieman heikoille enkä itsekään tahtonut käyttää moiseen aikaa juhlapäivänä.

Iltajuhla järjestettiin musiikkiteatteri Palatsissa ja sinne(kin) kerääntyi aika mukavasti porukkaa. Puheita pidettiin luonnollisesti paljon ja jokaisella arvovaltaisella puhujalla tuntui olevan aidosti halu onnitella TOLia. Sen verran juttua riitti. Vuoden tekstiiliopettajaksi valittiin Inga Pihlhjerta, jonka mietteitä voi käydä lukemassa Käspaikan blogista.

Sitten syötiin, ehdittiin vähän juodakin ja aika useat jäivät vielä tanssimaan. Ja taisi muutamasta olla vielä jatkoillekin. Sen verran juhlissa olleet tamperelaiset saivat aikaiseksi, että otimme itsestämme vähän juhlakuvia. Hämärää oli, kuten kuvista näkee.


Seuraavana päivänä vierailtiin museoissa ja liitto kokousti. TOLin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tiina Hytti. Tampereen opet lähettää rutkasti yhteistyöterveisiä! Kiitos myös edelliselle pj:lle Jaana Inkille. Uudessa hallituksessa on myös vuoden pestillä meirän Johanna Yli-Muilu, joka tuossa alla iloisesti hymyää!

PS. Järjestämme neuleillan Lempäälässä Eeva Aallon luona to 17.11. Tarkoitus on neuloa/virkata asunnottomille pipoja, sukkia, hanskoja yms. jotka lahjoitetaan päiväkeskus Mustaan Lampaseen. Meilissä tarkemmin tietoa tästä.

2 kommenttia:

 1. Kiitos taas viestinnästä. Näitä on tosi kiva lukea. Tiina T

  VastaaPoista
 2. Aiku komiat sivut ;)

  Terveisin
  Pia K
  Lohja

  VastaaPoista