2.10.2012

Herkkuja tallukaskurssilla



Tallukaskurssilla oli tänään opetuksen ja aherruksen lomassa tarjolla seuraavalla ohjeella paakaroimiani muffineja. Paista muffinit esim. metallisessa muffinivuoassa 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Muffinit voit kuorruttaa tuorejuustokuorrutteella, jonka teet seuraavalla ohjeella:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 - 2 rkl sitruunamehua
Sekoita ainekset keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutteella.

Ohje on Me-lehdestä ja löytyy myös Valintatalon verkkosivuilta.

Kesäkurpitsa-kookoskakku


8 henkilölle, valmistusaika reilut 60 min

Ainekset


1 (250 g) napakka kesäkurpitsa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kookoshiutaleita
2 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kookosmaitoa
1 dl omenamarmeladia
150 g voita tai margariinia sulatettuna

Pinnalle:
tomusokeria

Tarjoiluun:
kermavaahtoa
hilloa

Valmistusohje

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele tasapohjainen, ø 21 cm, kakkuvuoka ja leivitä se kookoshiutaleilla.

Raasta pesty kesäkurpitsa karkeaksi ja siirrä raaste sekoituskulhoon. Mittaa jauhot, kookoshiutaleet, fariinisokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon raasteen päälle. Sekoita aineet hyvin.

Tee aineksien keskelle kuoppa ja kaada kookosmaito, omenamarmeladi ja sulatettu rasva kuoppaan. Sekoita aineet lastalla käännellen taikinaksi ja kaada taikina vuokaan.

Paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla ennen uunista ottoa.

Jäähdytä hetki ja irrota kakku vuoasta. Peitä jäähtynyt kakku kelmulla ja säilytä jääkaapissa.Kakku on kostea keskeltä ja sen maku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua leipomisesta. Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä sokerilla maustetun kermavaahdon ja hillon kanssa. 

Teksti: Midi Vuorela
Kuva: Arto Vuohelainen
Me-lehti: 09/2012 



Johannan kesäkurpitsa-kookosmuffini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti