6.3.2012

Kässyopet hiihtolomalla

Tampereen opet hiihtolomailivat viime viikolla. Me, Johanna, Tiina P. ja Miia, matkailimme kotikaupungissa. Käväisimme Verkarannassa katsomassa Pirkanmaalaista käsityökatselmusta. Näyttely juhlistaa 100-vuotiasta Taito Pirkanmaa ry:tä. Onnea!


Taisimme tosin onnistua tutkailemaan näyttelyä hieman "käväisyä" pidempään. Kuten näyttelymainoksessa luvattiin, esillä oli monenlaista käsityötä. Korutaidetta, tilkkutöitä, pitsiä, vaatteita, asusteita, huovusta, puutöitä, keramiikkaa, kankaanpainantaa...


Kyse oli aika pitkälti myös myyntinäyttelystä ja monia töitä saattoi ostaa Verkarannan myymälästä. Emme tainneet ostaa mitään, mutta ei se mikään kannanotto ollut. Hiihtolomalainen keskittyy mieluusti materiaalihankintoihin, kuten Tiina joka saapui paikalle uunituoreiden lankahankintojen kanssa. Lahjuksia oli luvassa joillekin onnellisille.


Rankka näyttelykeikka pakotti kaffelle. Aika ovelia ovat kahvittelijoiden ilmeet, mutta se ei johtunut tarjoomuksista vaan kuvaajasta, jonka "järkkäri" oli himpsun hidas.


Taisimme sivuta tuntijakoakin, mutta onneksi ymmärsimme, että nyt kannattaa keskittyä lomatunnelmien luontiin. Ideoimme mm. yhdistyksen kesälomakohteita. Yhdessä suunnittelu on kivaa, ideat ruokkivat toisiaan. Kaikenalaista oli ilmassa. Nähtäväksi jää, miten ideamme konkretisoituvat.


Kahvin jälkeen Johanna suuntasi aivan yllättäen kangaskauppaan. Meriseminaarilaiset tulevat näkemään uuden, upean klänningin. Miia puolestaan aikoi saada talvitakkinsa valmiiksi ennen kevättä, joka on jo ihan käsillä. Nautitaan ihanasta valosta ja lintujen innokkaasta sirkutuksesta!

PS. Seuraavat porinat on 17.4. Ylöjärvellä. Ohjelmassa kierrätysmatskuilla ilmaisua. Syyspäivien Lounge-pajan matskuja kun vielä riittää. Tarkempaa infoa piakkoin jäsenkirjeessä.

1 kommentti:

  1. Ihanat naiset jotka teette näitä blogigirjoituksia, kiitos!
    Marketta Koo

    VastaaPoista